Menu
A+ A A-

Na Romaniji snijeg otežava saobraćaj

  • Objavio:   Redakcija

stanje cesta januar sars 1Prema infrormacija koju smo dobili iz AMS Republike Srpske, na području Romanije pada snijeg i saobraćaj se odvija otežano. Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno,po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz,još uvijek je u prekidu odvijanje saobraćaja na području Pelagićeva u naselju Čendići, gdje je voda oštetila most. i Vrbanja –Debeljaci, kod firme „Aldemo turs“ (područje Banja Luke) gdje je došlo do oštećenja kolovoza.

Jednom saobraćajnom trakom saobraća se na dionici regionalnog puta R-458 Lopare-Čelić, zbog odrona u rejonu Brusnice. Nakon povlačenja vode sa puta, normalizovan je saobraćaj na lokalnim putevima Blagaj-Radimirovac(na području Novog Grada), Banja Luka –Karanovac u mjestu Jagare, u Ulici Sime Ilije Partala .

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina skrećemo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča - Šćepan Polje, Višegrad – Ustiprača - Rogatica i Višegrad - Brodar-Rudo.

Na dionicama gdje se izvode radovi,saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno. Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS