Menu
A+ A A-

Nenad Vuković novi gradonačelnik Istočnog Sarajeva Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

nenad vukovic gradonacelnik sarsNenad Vuković (PDP) sa Pala novi je gradonačelnik grada Istočno Sarajevo i u ulozi prvog čovjeka u Istočnom Sarajevu biće naredne četiri godine. On je danas na konstitutivnoj sjednici, jednoglasnom odlukom, izabran za novog gradonačelnika, a na tom mjestu je naslijedio Nenada Samardžiju (SDS) sa Sokoca.

Novi gradonačelnik Nenad Vuković zahvalio se građanima Istočnog Sarajeva što su na prethodnim lokalnim izborima dali povjerenje Partiji demokratskog progresa (PDP) u svim opštinama grada Istočno Sarajevo i lično njemu.

''Zahvalan sam svim građanima i biračima koji su podržali koalicione partnere iz SDS i NDP, koji ujedno činimo skupštinsku većinu na nivou grada. Takođe, zahvalan sam i svom opštinskom odboru PDP Pale koji su mi omogućili i mene predložili da obavljam funkciju gradonačelnika grada Istočno Sarajevo'', rekao je Vuković.

Vuković je dodao da on i njegovi saradnici imaju velike planove u narednom periodu.

''U kratkim crtama vam mogu reći je da ćemo mi prije svega čuvati grad Istočno Sarajevo i raditi na njegovom daljem razvoju. Ja sam se zahvalio i svima onima koji su u prethodnom periodu radili na osnivanju i razvoju grada, jer ja smatram da je to poseban grad u smislu opstanka srpskog naroda na ovom prostoru, da je on istorijska činjenica Sarajevsko-romanijske regije i u tom smislu tražimo za sebe posebnu pažnju u odnosu na sve druge gradove u Republici Srpskoj'', istakao je Vuković.

S druge strane, Vuković je rekao da će njegov mandat biti obilježen organizacijom omladinskih Olimpijskih igara u zimskim sportovima (EYOF 2019) i to će svima biti veliki zadatak da se vratimo na svjetsku pozornicu sportskih takmičenja, turističkih potencijala, marketinga i svega onog dobrog što ide uz organizaciju OI za mlade.

''Najavili smo ravnomjeran razvoj grada i mi ćemo sa druge strane, kao Gradska uprava i administracija pokušati da utičemo na što ravnomjerniji razvoj grada Istočno Sarajevo, s obzirom da smo specifični po tome da u svom sastavu imamo šest gradskih opština'', naveo je Vuković.

Vuković je apelovao na sve političke strane u gradu Istočno Sarajevo da smanje političke priče i da rade u korist građana. On je takođe dodao da će izgradnja nove bolnice u Istočnom Sarajevu biti tema na svakoj narednoj sjednici Skupštine grada i da će uticati na to, da se taj problem riješi u skorije vrijeme.

''Bolnica Kasindo je svakako jedna od najvažnijih tema za grad Istočno Sarajevo i za cijelu regiju, to je gorući problem svih naših stanovnika i ja sam rekao na sjednici, da je nepotrebno bilo kome objašnjavati u kakvom se stanju nalazi bolnica u Kasindolu. Apelovao sam da i u narednom periodu, sve sjednice Skupštine grada počinju sa temom Bolnice Kasindo sve dok se to pitanje ne riješi'', istakao je Vuković.

Novi gradonačelnik je poručio da će Gradska uprava i administracija Grada Istočno Sarajevo nastaviti saradnju sa svim republičkih i državnim institucijama, i koristiti kapacitete tih institucija da riješe određene probleme na nivou grada. 

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić danas je ponovo izabran na tu funkciju. On je za novi mandat najavio da kreće novi ciklus razvoja i dodatne afirmacije grada Istočno Sarajevo.

''Siguran da će veliki dio odluka koje će donositi Skupština grada biti usvojeni jednoglasno, jer vidim da među odbornicima opozicije postoji jedna dodatna energija, koja će predlagati odluke i zaključke koji će biti prihvatljivi za skupštinsku većinu'', rekao je Lučić novinarima.

On je dodao da se nada dobroj saradnji sa njima, sa gradskim opštinama, načelnicima i predsjednicima skupština opština.

''Pogotovo se nadam da ćemo ući u jedno novo poglavlje saradnje sa Vladom Republike Srpske i predstavnicima zajedničkih institucija BiH. Pred nama je novi izazov, vremena nisu nimalo jednostavna, grad će nastojati da u skladu sa svojim nadležnostima i kapacitetima izađe u susret našim opštinama, da zajednički gradimo, izgrađujemo i afirmišemo naš grad Istočno Sarajevo'', istakao je Lučić.

Funkciju zamjenika gradonačelnika Istočnog Sarajeva obavljaće Danko Vučetić iz SDS-a, a zamjenik predsjednika Skupštine grada biće Vinko Radovanović (PDP).

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 09 mart 2017 17:22
nazad na vrh

Radio Sa-RS