Sabrana djela dr Vojislava Šešelja uručena Matičnoj biblioteci

Napišite komentar

dejan santic maticna sarsNa zahtjev Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu, a obzirom na veliko interesovanje građana Istočnog Sarajeva, predsjednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, donirao je sva svoja sabrana djela. Knjige je uručio potpredsjednik SRS u Republici Srpskoj i predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, Dejan Šantić.

Šantić je za Sarajevo-RS  rekao da se među knjigama nalaze djela koja opisuju razne političke i istorijske događaje na našim prostorima, kao i djela koja se odnose na Haški proces i presudu.

''Posebnu pažnju treba obratiti na naučna djela dr Vojislava Šešelja, od kojih je svakako najpoznatije - Ideologija srpskog nacionalizma koja predstavlja njegovo kapitalno djelo i koje pored političkog i ideološkog karaktera, u sebi sadrži veliki broj istorijskih činjenica'', rekao je za Sarajevo-RS  potpredsjednik SRS u Srpskoj Dejan Šantić.

Šantić je dodao da je predsednik SRS dr Vojislav Šešelj, veliki dio svog života proveo je na području Sarajeva i posebno je vezan za današnje Istočno Sarajevo, koje će nakon što se ukine zabrana dolaska u BiH, prvo posjetiti, a tom prilikom i obići Matičnu biblioteku u Istočnom Sarajevu.

Srpska radikalna stranka, tj. njen Opštinski odbor u Istočnom Novom Sarajevu, pokušaće ovih dana da stupi u kontakt i sa Ruskom ambasadom u BiH i da pokuša izdejstvovati još koju donaciju za našu Matičnu biblioteku, a sve u saradnji i sa direktorom Ljiljanom Knežević.

 

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh