U Olimpijskom centru ''Jahorina'' zadovoljni zimskom sezonom Istaknuto

Napišite komentar

hotel bistrica ulaz zimi sars 2Trenutno na Jahorini pada snijeg i obećava da će skijanja u martu itekako biti, pa predlažemo svim skijašima i boarderima da ne odlažu svoju ski opremu.

Visina snješnog pokrivača koja iznosi od 30-40 cm na stazama, temperatura od -2C i povoljna prognoza za naredne dane sigurno će produžiti zimsku sezonu, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Olimpijskog centra ''Jahorina''.

Rukovodilac marketinga i prodaje u OC ''Jahorina'' Dragan Sokolović rekao je za naš portal da su ih pratile dobre vremenske prilike i da su nove snježne padavine dolazile upravo u trenucima kada je postajalo kritično za skijanje u gornjem dijelu planine.

''Osnježavanje  Skočina i donjeg dijela Ogorjelice I i Ogorjelice II je urađeno na vrijeme, tako da je u danima sa jakim vjetrom uz liftove na Poljicama i u Rajskoj Dolini skijanje bilo zadovoljavajuće. Svakako da smo u ovom trenutku zadovoljni proteklom sezonom i nadamo se da će ona još potrajati do kraja marta kako bi efekti bili što bolji'', rekao je Sokolović za Sarajevo-RS.

On ističe da bi bilo dobro kada bi Jahorinu što više razvijali kao planinu za zimovanje, kako skijanje ne bi bio jedini razlog dolaska, a što je trenutno razlog većine gostiju.

''Moramo uz unapređenje uslova za skijanje i dodatno uređenje skijališta uraditi i niz drugih sadržaja na destinaciji koje će boravak gosta učiniti kompletnim. Svjesni smo svih nedostataka vezanih za boravak gostiju, ali smo svjesni i toga da iste ne može riješiti sam Olimpijski centar, tako da je potrebno što prije uraditi analizu i riješiti i unaprijediti barem onaj dio ponude koji ne traži velika finansijska sredstva'', ističe Sokolović.

Sokolović kaže da je Jahorina planina za sva godišnja doba i trebamo je što jače i što brže razvijati u tom pravcu. 

 

 

Posljednja izmjena petak, 21 April 2017 23:50
Ovdje napišite svoj komentar...
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh