Menu
A+ A A-

Dvije osobe poginule, 600.000 domova bez struje

  • Objavio:   Redakcija

oluja zeus francuskaU snažnom olujnom nevremenu nazvanom Zeus koje je u ponedjeljak zahvatilo Francusku, dvije osobe su poginule, a 600.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije, što je najviše od 1999. godine, saopštile su spasilačke ekipe i vlasti.

Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpama, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara, prenosi Hina.

Oluja Zeus je pogodila zapad Francuske a predveče se premještala prema središtu i jugoistoku zemlje. Francuska meteorološka služba je na zapadnoj obali izmjerila "nesvakidašnju" brzinu vjetra od 193 kilometara na sat

Troje tinejdžera je teško povrijeđeno na zapadu dok su išli u školu, a četvoro djece je lakše povrijeđeno u Briveu, na jugozapadu u urušavanju školskog krova, saopštio je premijer Bernard Kazenov.

Koliko je vjetar snažan bio dovoljno govori činjenica da je prevrtao kamione.

U 17 sati prema srednjoevropskom vremenu 600.000 domova je ostalo bez struje, objavila je energetska kompanija Enedis. Takvo nešto nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginule desetine ljudi, a tri miliona domaćinstava je bilo u mraku.

Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jedan od autoputeva prema Parizu, dodao je Kazenov.

 

 

 

Izvor: Agencije

Foto: twitter.com

nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com