Menu
A+ A A-

Uhapšene 53 osobe zbog zloupotreba u državnim organima

  • Objavio:   Redakcija

nebojsa stefanovic mup srbijeMinistar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija Srbije u opsežnoj akciji, usmjerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe, koje se sumnjiče da su nanijeli štetu državnom i lokalnim budžetima veću od deset miliona evra.

Policija je podnijela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih djela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

''Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima naneli štetu višu od 10 miliona evra'', istakao je Stefanović.

Kako saznaje Kurir, među uhapšenima je i Dragan Đurić, bivši predsjednik Partizana i vlasnik jednog modnog brenda. Protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću ''Lasta'' Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda ''Zemun'', kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih preduzeća.

Dragan Đurić je već hapšen tokom akcije koju su 2014. izveli pripadnici UKP u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. On je tada saslušan pod sumnjom da je sa još nekolicinom oštetio pančevačku Azotaru za 7,5 miliona evra.

''Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja'', poručio je Stefanović.

 

 

 

Izvor: Agencije

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS