Menu
A+ A A-

Saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu

  • Objavio:   Redakcija

stanje kisa ulicaSvi putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni, a uslovi za vožnju uglavnom povoljni. Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske, kolovozi su mokri i klizavi.

Vozačima skrećemo pažnju i na povremeno jače udare vjetra, posebno u planinskim predjelima, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz AMS Republike Srpske.

Oprezna vožnja potrebna je na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka, Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Višegrad -Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno je poštovanje obavezno. U toku su radovi na sanaciji kolovoza magistralnog puta M-4, na dionici Prijedor-Šargovac.

Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. Na autoputevima E-661 Banja Luka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po pretežno suvim kolovozima.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Federacija BiH:

Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ostalim putevima u F BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozače upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

U južnim I jugozapadnim krajevima, skrećemo pažnju na povremene jake udare vjetra. Danas u 09 sati vanredan prevoz većih dimenzija kreće sa GP Orašje i kretaće se relacijom GP Orašje-Šićki Brod-Živinice.

Predviđeni dolazak u Živinice je u 11:30 sati. Apelujemo na vozače koji će se kretati ovom dionicom, da voze maksimalno oprezno i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje. Večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Granični prelazi:

Na GB Brod na izlazu iz BiH čeka se duže od 45 minuta. Na ostalim GP nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod , i Orašje-Županja zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS