Menu
A+ A A-

Auto-put Kakanj-Zenica prohodan, saobraćaj otežan

  • Objavio:   Redakcija

radovi na autoputu kakanjAuto-moto savez Republike Srpske saopšteno je da su sa auto-puta Kakanj-Zenica i sa regionalnog putnog pravca između ta dva grada uklonjeni voda i mulj koji su se izlili iz akumulacije kakanjskog rudnika, te da se saobraćaj odvija usporeno.

Iz AMS upozoravaju vozače da je zbog niske temperature na pojedinim dionicama moguća poledica, dok preko planinskih prevoja i u višim predjelima na kolovozima ima snijega.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na području Federacije BiH. Magle ima u zapadnim krajevima, na širem području Zenice i Maglaja, te u Kantonu Sarajevo.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, posebno na magistralnim putnim pravcima Crna Rijeka-Jajce, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, kao i na regionalnom putu Travnik-Ugar.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja na svim putnim pravcima uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Granični prelazi:

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje traju radovi na području Hrvatske, pa se na prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja saobraća usporeno.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS