Menu
A+ A A-

Dodik, Ivanić, Vučić i Nikolić o reviziji tužbe u Beogradu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dodik ivanic vucic nikolic bgPredsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas borave u Beogradu, gdje su se sastali sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tema današnjeg sastanka je eventualna revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je juče rekao da će o tome razgovarati sa predstavnicima vlasti i opozicije iz Republike Srpske i da je važno da se sa svima razgovara i da se ''spusti lopta''.

Sastanak se održava u vili ''Mir'', ispred koje se okupio veliki broj domaćih i stranih novinara, a pres konferencija bi trebalo da počne uskoro.

Podsjećamo, hrvatski i srpski članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Mladen Ivanić ne slažu se sa stavom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da pokrene reviziju presude o tužbi BiH protiv Srbije za navodni ''genocid''. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Mladen Ivanić najavio je za sutra, 23. februara, sjednicu Predsjedništva BiH. O reviziji presude iduće nedjelje trebalo bi da raspravlja i Narodna skupština Republike Srpske.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com