Menu
A+ A A-

Na Beogradskom maratonu 8.000 učesnika

  • Objavio:   Redakcija

beogradski maraton beogradRekordnih 8. 000 dugoprugaša će 22. aprila krenuti u juriš prestoničkim ulicama, verovatno novom trasom, preko Mosta na Adi.

To je jedino "skretanje" Beogradskog maratona sa uobičajenog puta na kome se nalazio prethodnih 29 godina, a jubilarno 30. izdanje biće održano uprkos finansijskim problemima i izbacivanju iz kalendara Evropske atletike.

''Nismo izgubili sertifikat i licencu. Beogradski maraton ima sve potrebne dozvole, član je Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, nalazi se u njihovom kalendaru koji je najvažniji. Tu su upisani datumi Njujorškog, Čikaškog i ostalih najvećih maratona'', kaže direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Pripreme za jubilej koji bi trebalo da uveličaju svi dosadašnji promoteri poput Sergeja Bupke, Karla Luisa, Boba Bimona, teku po planu.

''Nije prvi put da imamo dugove prema atletičarima i menadžerima, ali to je prouzrokovano isključivo time što nismo uspeli da naplatimo potraživanja. Uspeli smo da prebrodimo sve probleme tokom devedesetih, rat i sankcije. Maraton je jedini sportski događaj u gradu koji je održan i tokom bombardovanja. U NATO je stigla molba da tog dana na naš grad ne padaju bombe. Padala je samo kiša, a posle su se pojavile četiri duge. To je znak da imamo sreće, a i ove godine ćemo rešiti probleme u saradnji sa Evropskom atletikom'', zaključuje Nikolić.

 

 

 

 

 

Izvor: novosti.rs

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS