Menu
A+ A A-

Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo

  • Objavio:   Redakcija

tomislav nikolic 3Informacija da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio da uđe u predsjedničku trku za drugi mandat, izazvala je pravi zemljotres na političkoj sceni.

O toj odluci izjasnili su se gotovo svi akteri političkog života, kao i brojni analitičari, dok je premijer Srbije i kandidat vladajuće stranke svoje mišljenje zadržao za sebe.

O tome i mnogim dilemama koje ovakva odluka donosi Nikolić je govorio u intervjuu za Sputnjik. Odgovarajući na pitanje da li je istina da će se kandidovati za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao da je istina da postoji mogućnost i da to zavisi od njegovog odnosa sa Aleksandrom Vučićem.

''Mi smo imali različite vrste dogovora. Јa sam bio ubijeđen da u vezi sa predsjedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali. Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman'', rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je Vučić otvoreno pisao da su zajedno postigli sve rezultate, da treba i dalje da nastave da rade zajedno i da je on spreman da podrži i sprovede svaku njegovu političku inicijativu, i da pritom misli na svaki njegov konkretan prijedlog za dalju saradnju.

''Јa sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje i sad vam otvoreno kažem, to su bile samo dvije varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsjednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsjednika Srpske napredne stranke i da mi povjeri mandat kao predsjedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsjednika. Dakle, ništa što ja nisam uradio za njega''., rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da još nije dobio konkretan odgovor od Vučića, izuzev ovog što, kako je rekao, predstavlja nastavak petogodišnje kampanje pojedinih članova SNS-a protiv njega i nastavak skoro jednogodišnje kampanje protiv njegovog kandidovanja i eventualnog izbora za predsjednika Srbije.

''Mislim da to možemo da se dogovorimo do sjednice Glavnog odbora SNS-a. Možemo i poslije sednice, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo'', rekao je Nikolić u intervjuu koji je dao za Sputnjik prije sjednice Glavnog odbora SNS-a, na kojoj je jednoglasno potvrđena kandidatura Vučića za predsjednika Srbije.

 

 

 

Izvor: Sputnjik

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com