Promocija romana ''Život i djelo Rista Trifkovića''

Napišite komentar

zivot i djelo rista trifkovicaMatična biblioteka Istočno Sarajevo organizuja promociju književne studije ''Život i djelo Rista Trifkovića'' autora Dušana Zurovca, koja će biti održana u petak, 10. februara 2017. godine u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 11:30 časova.

U okviru programa biće otvorena izložba posvećena životu i radu Rista Trifkovića, koju je priredila bibliotekarka Matične biblioteke Miljana Macan. 

Matična biblioteka objavila je knjigu „Život i djelo Rista Trifkovića" autora Dušana Zurovca, a u sklopu promocije Legata koji je Matičnoj biblioteci poklonila porodica Rista Trifkovića, bibliotekarka Miljana Macan osmislila je izložbu koja predstavlja Rista Trifkovića kao književnika, književnog kristučara i dugogodišnjeg urednika izdavačke kuće ''Svjetlost'' Sarajevo.

Legat Rista Trifkovića (1924-1992), pripovijedača, romansijera, esejiste, književnog kritičara i istoričara, čini njegova lična biblioteka sa 1204 knjige, 60 časopisa, te preko hiljadu listova rukopisa, prepiske, isječaka iz novina, izvještaja, ljekarskih nalaza, dokumentata i dopisnica.

Izložba i knjiga do sada su predstavljene u Zvorniku, Han Pijesku, Kalinoviku i Istočnom Starom Gradu. Učesnici programa su Dušan Zurovac- autor knjige, Miljana Macan – autorica izložbe i Ljiljana Knežević – direktorica Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Posljednja izmjena srijeda, 08 Februar 2017 15:37
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh