Promocija knjige ''Paket aranžman? - Ne, hvala!''

paket arandzman knjigaPromocija knjige ''Paket aranžman? Ne, hvala'' autora Aleksandra Kuzmanovića i Đorđa Pivničkog održaće se u klubu ''Mr.Elephant'' u Istočnom Sarajevu sa početkom u 19 časova, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Zbirka putopisa ''Paket aranžman? Ne, hvala!'' nastala je kao rezultat višegodišnjih lutanja dvojice prijatelja, koji su odlučili da ukoriče materijal nastao tokom tih putovanja, a koji je objavljivan i na raznim portalima i blogovima. U knjizi se nalaze putopisi iz cijele Evrope, sa Kanarskih ostrva, iz Južne Afrike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Tajlanda i mnogih drugih mjesta.

Sam naziv ''Paket aranžman? Ne, hvala!" govori o poimanju putovanja, ne kao prostog konzumerističkog zadovoljstva, već kao vrste duhovnog istraživanja i obogaćivanja. Nisu to bila samo putovanja radi putovanja, turistički izleti ili namjerne ekskurzije u neke druge svijetove.

Poseban dio knjige odnosi se na egzil jednog od autora u Južnoafričkoj Republici, u prvoj polovini devedesetih godina i predstavlja jednu krajnje potresnu sliku zemlje, koja se nedugo prije toga oslobodila aparthejda, ali u kojoj je nepovjerenje, nasilje i sveopšta podijeljenost nastavila da caruje.

Osim knjige, biće promovisane i aktivnosti Matične biblioteke, a izjave za medije su predviđene u 18 časova. 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

nazad na vrh