Menu
A+ A A-

Uručen didaktički materijal OŠ ''Sveti Sava'' Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

os sveti sava lukavica sa rsMinistar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević prisustvovao je juče u Istočnom Novom Sarajevu na proslavi slave Osnovne škole ''Sveti Sava'' i tom prilikom poklonio didaktički materijal školi, koji će olakšati rad defektologu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ministar Malešević je istakao da je Osnovna škola ''Sveti Sava'' jedina u regiji koja ima oligofrenologa i koju pohađa izvestan broj djece sa posebnim potrebama. 

On je napomenuo da, prema određenim propisima koji su usvojeni, djeci sa posebnim potrebama treba posvetiti maksimalnu pažnju u njihovom ranom razvojnom periodu.

''Nadam se da će ovaj materijal biti od koristi, ne samo ovoj, već i djeci iz tri pripremna odjeljenja. U drugim državama učenici nastavu pohađaju u jednoj smjeni, ali mi te uslove za sada nemamo'', rekao je ministar Malešević obraćajući se novinarima.

On je istakao da je Osnovnoj školi ''Sveti Sava'' neophodan veći prostor, jer trenutni nije dovoljan za 1.000 učenika, koliko ih trenutno pohađa.  Ministar Malešević je ovim putem čestitao slavu svim školama u Republici Srpskoj. 

Direktor škole Danijela Mrda rekla je novinarima da ovu školu, kao jedinu na području Istočnog Novog Sarajeva, pohađa 1.000 učenika, te da je njen prostor odavno postao skučen. 

''Dogradnja planirana početkom proljeća i da bi do početka iduće školske godine Škola trebalo da bude proširena za oko 150 metara kvadratnih. Proširenjem škole dobili bi dvije učionice za djecu sa posebnim potrebama i senzorna sobu'', rekla je direktorica Mrda za Sarajevo-RS.

 

 

 

Poslednji put izmenjenosubota, 22 april 2017 01:00

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS