Načelnik Ćosić se nada uspostavljanju saradnje sa Velenjem

cosic slovenija 2017Delegacija iz Republike Srpske u sastavu ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i saradnici, nastavljaju posjetu Velenju u Sloveniji.

Danas će se sastati sa preduzetnicima iz Velenja, posjetiti Muzej rudarstva i Kuću minerala. Cilj posjete delegacije Srpske jeste razvoj saradnje sa kompanija kao što je „Gorenje“, ali i preuzimanje pozitivnih iskustava ove lokalne zajednice u kojoj se nalazi termoelektrana koja snadbjeva najveći dio Slovenije.

''Mi sa njima veoma dobro sarađujemo. Ovo je drugi put da smo organizovali ovakvu posjetu, koja otvara nove mogućnosti saradnje'', rekao je Đokić.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republika Srpske Zlatan Klokić ističe da bi Srpskoj bila korisna iskustva iz Velenja, jer su u ovoj slovenačkoj opštini realizovani neki projekti koji su dobrim dijelom finansirani sredstvima EU.

Uspostavljanje bliske saradnje Istočnog Novog Sarajeva i opštine Velenje, kao i unapređenje privredne i drugih oblika saradnje između ove dvije opštine jedna je od mogućnosti kojoj se nada i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič rekao je da današnja posjeta delegacije iz Srpske predstavlja nadogradnju dosadašnje uspješne saradnje. 

On je dodao da postoji mogućnost saradnje u zajedničkim projektima koji bi bili finansirani sredstvima EU.

 

 

 

Izvor i foto: opstinains.net

Zadnji put promjenjenutorak, 24 Januar 2017 12:04
nazad na vrh