Menu
A+ A A-

Raspisan konkurs za 18. ''Lut fest'' u Istočnom Sarajevu

  • Objavio:   Miljan Rasevic

LOGOMeđunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'' objavljuje Konkurs za 18. festival koji će se održati od 15. do 19. maja 2017. godine u Istočnom Sarajevu, pod motom: ''Lutkarski bal punoljetstva''.

Lut fest je jedna od veoma značajnih međunarodnih pozorišnih manifestacija u BiH, koja već 17 godina školuje nove generacije pozorišne publike, stvarajući dobru platformu za razvoj kulture cijelog regiona.

Učešće velikog broja lutkarskih pozorišta iz cijelog svijeta, izložbe, radionice, predavanja, promocije i drugi festivalski programi, doprinose značaju festivala u svjetskim okvirima lutkarske umjetnosti. 

Organizator festivala je "Forum teatar", čiji su ciljevi promocija kulture, stvaranje jedinstvenog evropskog kulturnog prostora, očuvanje identiteta, osnovna ljudska prava i eliminacija svih oblika diskriminacije.

 

Način prijavljivanja:

Molimo Vas da nam poštom ili e-poštom pošaljete popunjenu prijavu (možete da je skinete sa sajta www.lutfest.com sekcija Konkursi i aplikacije) i sljedeće materijale:

1. kratak tekst o pozorištu (do 900 znakova)

2. kratak opis predstave (do 900 znakova)

3. imena autora, izvođača i ostalih saradnika i učesnika u predstavi

4. pet fotografija predstave (minimalna veličina: 15x10 cm; jpeg 1MB 300dpi)

5. video zapis predstave (DVD ili CD ili link)

Priloženi materijali se ne vraćaju.

ADRESA:

Forum teatar (LUT FEST)

Banović Strahinje 5

71123 Istočno Sarajevo

Republika Srpska- BiH

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rok za prijavu:

Rok za prijavu učešća na festival je 15. Februar, 2017. godine.

Uslovi učešća:

Festival je malih formi. Na festivalu mogu da učestvuju lutkarska pozorišta sa:

- predstavom koja broji do pet glumaca (Maksimalan broj članova ansambla je sedam)

- predstavom koja je po ideji i režijskoj postavci autorska

Za pozorišta iz inostranstva festival obezbjeđuje smještaj na bazi tri pansiona. Za pozorišta iz EX YU okruženja festival obezbjeđuje smještaj na bazi dva pansiona.

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:943 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS