Trening jača volju

Napišite komentar

boks zena treningVježbe razgibavanja su dobre i za fizičko, i za psihičko zdravlje. Za one sa manjkom energije najbitnije je da vježbanje podstiče raspoloženje, kreativnost, poslovne sposobnosti.

Ako patite od bezvoljnosti, povremenih bolova u mišićima i zglobovima i jednostavno nemate energije, trebalo bi da počnete da se rekreirate. Jer, istraživanja pokazuju da redovan trening jača volju i samopouzdanje.

Spisak dobrobiti koje donosi bavljenje fizičkom aktivnošću je podugačak, a za one sa manjkom energije najbitnije je da vežbanje podstiče raspoloženje, kreativnost, bolje poslovne sposobnosti.

S obzirom na to da pokretanje sa "nulte tačke" nije jednostavno, predlažemo da svoje rekreativne sposobnosti s vremenom usavršavate tako što ćete prvo početi s vježbama razgibavanja.

Predlažemo vam četiri jednostavne vježbe, a kada počnete da ih radite svakodnevno s lakoćom, znači da je došlo vrijeme da uz njih uključite i neku od aerobnih aktivnosti.

Čučanj

Raskoračni stav, stopala su u širini kukova, a ruke su ispružene u visini ramena. Spuštajte se u čučanj, zadržite nekoliko sekundi u ovom položaju i vratite se u uspravan položaj. Ponovite vježbu nekoliko puta. Dobra je za istezanje ramena, leđa i butina.

Savijanje u stranu

Raskoračni stav, stopala su u širini kukova. Jednu ruku podignite tako da nadlaktica bude pored uva, a drugu ispružite ispred tijela. Polako se naginjite na stranu i obje ruke savijajte u tom pravcu. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu na suprotnoj strani. Ovo razgibavanje odlično je za struk i torzo.

Protezanje

Sjedite na koljena, a rukama ispruženim u širini ramena oslonite se na tlo. Bradom krenite naprijed i izvijajte se polako sve dok stomakom ne dotaknete pod, zabacite glavu i ostanite u tom položaju bar desetak sekundi. Savijte koljena tako da se pete i glava skoro dodiruju.

Čučanj u stranu

Zauzmite širok raskoračni stav sa paralelno postavljenim stopalima. Lagano se spustite na jednu stranu savijajući nogu u koljenu, a druga noga ostaje ispružena. Pokrete ponoviti i na drugu stranu. Vodite računa da leđa prilikom izvođenja vežbe budu ispravljena.

 

 

 

 

 

Izvor: b92.net

Ovdje napišite svoj komentar...
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh