Šta se ''guglalo'' u 2016. godini

Napišite komentar

surfovanje na gugluU 2016. godini, korisnici interneta širom svijeta najviše su pretraživali pojmove ''Pokemon GO'', ''iphone 7'' i ''Donald Tramp'', dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je pretraživač ''Google''.

Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slijede ''Pokemon Go'' i ''Dejvid Bouvi'', pokazuju podaci koje je objavio''Google''. Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i ''Kako da glasam na referendumu o EU'', ''Kako da dobijem irski pasoš'', ''Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište''.

Njemcima je, takođe, na prvom mjestu fudbal, na drugom igrica ''Pokemon GO'', a na trećem ''Iphone 7''. Politiko prenosi da su se u Njemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika – na prvom mjestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj su građane najviše interesovao evropski fudbal i dvije igrice – ''Pokemon GO'' i ''Sliter'', ali su se u prvih 10 mjesta našli Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na ''Google''-u ostali vjerni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mjesto, dok je treće osvojio ''Pokemon GO''. Interesovalo ih je i ''Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi'', kao i ''Šta ako Engleska napusti EU''.

U Italiji su prednost dali Pokemonima, a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u pretragama koje počinju sa ''Zašto'' Italijane više zanimalo ''Zašto se mačke plaše krastavaca'' nego ''Zašto se dogodio puč u Turskoj''.

 

 

 

 

 

 

Izvor: rts.rs

Foto: ilustracija

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh