Hor Filozofskog fakulteta obilježava pet godina postojanja

hor filozofskog fakulteta paleHor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u četvrtak, 15. decembra, održaće svoj prvi koncert povodom pet godina postojanja. Hor djeluje pri Filozofskom fakultetu i redovno učestvuje na manifestacijama koje organizuje ovaj fakultet.

Članica hora Tanja Kenjić jedan je od prvih članova koji su pristupili horu po njegovom osnivanju. Ona ističe da je svojim trudom i radom hor Filozofskog fakulteta prošao granice svog djelovanja, te su tako nastupali na manifestacijama ''Kineski most'', ''Sjene Gavrila Principa'', ''Dani Sutjeske'' te na mnogobrojnim pjesničkim večerima.

''Nedavno smo nastupali na festivalu crkvene muzike ''Dani sloge'', gdje smo predstavili svoj rad kroz crkvenu muziku. Repertoar našeg hora je bogat, te pjevamo pjesme duhovnog karaktera, etno i pop muzike, izvodimo pjesme na srpskom, engleskom, ruskom, ukrajinskom, kineskom i drugim jezicima'', kaže za Sarajevo-RS  Tanja Kenjić.

Ona dodaje da je hor mješoviti i članovi hora su amateri koji profesionalno pristupaju radu. Trenutno u sastavu hora Filozofskog fakulteta se nalaze 32 člana.

''Očekujemo veliku posjećenost na koncertu i nadam se da ćemo na pravi način pokazati naš rad i zalaganje svakog člana hora'', zaključuje Kenjićeva.

Gosti na koncertu hora Filozofskog fakulteta Pale biće hor ''Sloga'' iz Sarajeva, a koncert će biti održan u amfiteatru Ekonomskog fakulteta sa početkom u 19 časova.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh