Menu
A+ A A-

Predstavom "Istina ne boli" otvoren festival malih scena i monodrame

  • Objavio:   Redakcija

festival malih scena kcPredstavom ''Istina ne boli'' Jelene Kojović-Tepić, koju su odigrali glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, večeras je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo otvoren 21. Međunarodni festival malih scena i monodrame.

Ratna i poratna drama porodice i društva ''Istina ne boli" kao da je pronašla festival i lokaciju kojoj najviše pripada. Gdje bi i šta bi ljudi bili da se nije desio rat- pitanje koje se provlači kroz predstavu, ostavilo je snažan utisak na publiku u kojoj gotovo da nema neko ko se nije pomjerio sa svog predratnog kućnog praga.

Glumac Goran Јokić kaže da je ovo priča o poslijeratnoj sudbini jednog Sarajlije. Već na otvaranju festivala organizatori su obezbijedili i bogate prateće sadržaje.

Kustos muzeja u Šapcu Branislav Stanković predstavio je publici izložbu fotografija šabačkog pozorišta.

Direktor festivala Mladen Јanković najavio je nagrade u četiri kategorije. U četiri takmičarska dana publika u Istočnom Sarajevu vidjeće predstave glumaca i pozorišta iz Banjaluke, Šapca, Užica i Prištine.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo kulture i inforimisanja Srbije i Grad Istočno Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:108 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS