Predstavom "Istina ne boli" otvoren festival malih scena i monodrame

festival malih scena kcPredstavom ''Istina ne boli'' Jelene Kojović-Tepić, koju su odigrali glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, večeras je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo otvoren 21. Međunarodni festival malih scena i monodrame.

Ratna i poratna drama porodice i društva ''Istina ne boli" kao da je pronašla festival i lokaciju kojoj najviše pripada. Gdje bi i šta bi ljudi bili da se nije desio rat- pitanje koje se provlači kroz predstavu, ostavilo je snažan utisak na publiku u kojoj gotovo da nema neko ko se nije pomjerio sa svog predratnog kućnog praga.

Glumac Goran Јokić kaže da je ovo priča o poslijeratnoj sudbini jednog Sarajlije. Već na otvaranju festivala organizatori su obezbijedili i bogate prateće sadržaje.

Kustos muzeja u Šapcu Branislav Stanković predstavio je publici izložbu fotografija šabačkog pozorišta.

Direktor festivala Mladen Јanković najavio je nagrade u četiri kategorije. U četiri takmičarska dana publika u Istočnom Sarajevu vidjeće predstave glumaca i pozorišta iz Banjaluke, Šapca, Užica i Prištine.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo kulture i inforimisanja Srbije i Grad Istočno Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

 

 

nazad na vrh