Novembarski repertoar Kulturnog centra Istočno N. Sarajevo

repertoar kc istocno nsarajevoNa repertoaru Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo za kraj mjeseca novembra 2016. godine nalaze se predstave ''Vječne priče'' po Vilijemu Šekspiru i ''Jazavac pred sudom'', kao i premijera filma ''Vojna akademija III''.

* Predstava ''Vječne priče'' po Vilijemu Šekspiru, u adaptaciji i režiji Luke Piljagića, čine omaž ovom piscu povodom 400 godina od njegove smrti. Vilijem Šekspir bio je engleski pjesnik i dramski pisac, koji se, prema više različitih izvora, smatra za najvećeg pisca na engleskom jeziku i dramaturga svjetskog glasa.

Predstava će se održati sutra, 24. novembra 2016. godine sa početkom 19 časova u sali Kulturnog centra. Cijena ulaznice košta 5 KM, a iste možete kupiti na dan održavanja predstave na biletarnici Kulturnog centra.

* Predstava ''Jazavac pred sudom - David i ja'' igra se takođe u adaptaciji Luke Piljagića, a povodom 100 godina od smrti Petra Kočića, jednog od naših najvećih pisaca. David Štrbac je glavni lik satire "Jazavac pred sudom" koju je napisao Petar Kočić. "...malen, nizak, suv kao grana, lagan kao perce.

Lijeva mu je noga malo kraća od desne, te se gega kad ide. Oči su mu svijetle i prelivaju kao u mačke iz mraka. Sav sijed, preko pedeset godina. Mijenja glas. Umije zaplakati kao malo dijete, zalajati kao pašče, a zakukurijekati kao pijetao. Često puta udari zgodno rukama o bedra kao pijetao krilima i zakukuriječe te prevari pijetlove, pa se prije vremena raskukuriječe po selu. Zato ga ruže pomlađe žene."

Pretvara se da je stidljiv. Siromašan je i naoko naivan seljak, koji tuži sudu jazavca, a ustvari, kritikuje i osuđuje okupatora i njegovo sudstvo kao i sve negativne pojave koje je austrougarska okupacija "donijela".

Predstava se igra u petak, 25. novembra sa početkom u 19 časova. Cijena ulaznice iznosi 5 KM, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

* Film "Vojna akademija 3 - novi početak" je nakon prvog vikenda prikazivanja najuspješnije domaće ostvarenje prikazano u kino-dvoranama u ovoj godini. Film je od premijere pa do danas pogledalo više od 50.000 gledalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Novi nastavak "Vojne akademije" donosi nove profesionalne i ljubavne zaplete i prepliće sudbine junaka jedne od najgledanijih serija. Tu su dobro poznati junaci, sada u oficirskim uniformama: Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević, Olga Odanović, Ivana Mihić, Mladen Nelević, Olivera Viktorović, Predrag Smiljković, Milica Mihajlović, Jelica Sretenović, Goran Radaković.

Film možete pogledati 26. novembra u tri termina, od 17, 19 i 21 čas. Cijena ulaznice za film iznosi 4 KM, navode iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh