Menu
A+ A A-

Monodroma ''Jazavac pred sudom'' u Kulturnom centru Pale

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kc pale prazna salaMonodrama Petra Kočića ''David i ja/Jazavac pred sudom'' u izvođenju, adaptaciji i režiji glumca Luke Peljagića odigraće se na sceni Kulturnog centra Pale u srijedu, 23. novembra 2016. godine, sa početkom u 19 časova.

Jazavac pred sudom je najpoznatije i najpopularnije djelo Petra Kočića. Napisan je za jednu noć 1903. godine u Beču. Ta prva verzija bila je u obliku pripovjetke. Godine 1904. dramatizovani Jazavac pred sudom objavljen je u knjizi pripovjedaka ''S planine i ispod planine''.

Kratak sadržaj:

David,  malen i nizak, a lagan kao perce. Lijeva noga mu je malo kraća od desne,  te se doslovno gega kad se kreće. Sijedi starac preko pedeset godina, umije plakati kao dijete, oponašati pijetla i zato ga pomlađe žene ruže. Tako srljavi David dolazi na sud s Jazavcem kojeg želi tužiti, jer mu je pojeo čitavu njivu kukuruza.

Karte će se po cijeni od 5 KM prodavati radnim danima od 8 do 15 časova na biletarnici Kulturnog centra, a takođe i na dan predstave će karte biti dostupne tokom dana.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Pozorište