Menu
A+ A A-

Monodroma ''Jazavac pred sudom'' u Kulturnom centru Pale

  • Objavio:   Miljan Rasevic

kc pale prazna salaMonodrama Petra Kočića ''David i ja/Jazavac pred sudom'' u izvođenju, adaptaciji i režiji glumca Luke Peljagića odigraće se na sceni Kulturnog centra Pale u srijedu, 23. novembra 2016. godine, sa početkom u 19 časova.

Jazavac pred sudom je najpoznatije i najpopularnije djelo Petra Kočića. Napisan je za jednu noć 1903. godine u Beču. Ta prva verzija bila je u obliku pripovjetke. Godine 1904. dramatizovani Jazavac pred sudom objavljen je u knjizi pripovjedaka ''S planine i ispod planine''.

Kratak sadržaj:

David,  malen i nizak, a lagan kao perce. Lijeva noga mu je malo kraća od desne,  te se doslovno gega kad se kreće. Sijedi starac preko pedeset godina, umije plakati kao dijete, oponašati pijetla i zato ga pomlađe žene ruže. Tako srljavi David dolazi na sud s Jazavcem kojeg želi tužiti, jer mu je pojeo čitavu njivu kukuruza.

Karte će se po cijeni od 5 KM prodavati radnim danima od 8 do 15 časova na biletarnici Kulturnog centra, a takođe i na dan predstave će karte biti dostupne tokom dana.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:955 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS