Menu
A+ A A-

Sedmi rođendan Studentskog pozorišta Pale

  • Objavio:   Miljan Rasevic

studentsko pozoriste pale izlozba fotografijaOd samog osnivanja 2009. godine Studentsko pozorište Pale obilježava svoj rođendan. Premijera prve predstave Studentskog pozorišta, još dok su bili Amatersko pozorište, bila je 9. oktobra 2009. godine i bile su to dvije šaljive jednočinke „Ljubav ne zna za prepreke“ i „Usamljena klupa“.

''Od tada smo taj datum počeli da slavimo kao naš rođendan, iako je pozorište zapravo nastalo u aprilu iste godine, kada je bila audicija za prijem članova u Amatersko pozorište pri Kulturnom centru Pale. U početku smo rođendan obilježavali u našem prostoru, pravili smo žurku za sebe i svako bi donio ponešto od hrane i pića, a svakako tu je uvijek bila i torta'', kaže za Sarajevo-RS direktorica Studentskog pozorišta Mirjana Ilić.

Ona ističe da su prošle godine odlučili da rođendan obilježe zajedno sa publikom, napravili su kratak rezime svih predstava tako što su odigrali po jednu scenu iz svake predstave po slobodnom izboru. Voditelj je hronološki izložio sve dotadašnje aktivnosti i projekte, a slavlje je nastavljeno uz prigodan koktel.

''Ove godine zamislili smo da to bude izložba fotografija i plakata, naših dragih saradnika, talentovanih Sare, Uroša i Darka, koji su za budućnost zabilježili najljepše trenutke iz naših predstava. Pored fotografija nalaziće se kratak opis predstave kao kratki podsjetnik. Prisutni će imati priliku da uživaju u prelijepim autorskim pjesmama grupe „East time“, čija su dva člana ujedno i članovi našeg pozorišta i sa kojima smo već radili jedan projekat za spot, a drugi je u planu i jako se radujemo ponovnoj saradnji'', ističe Ilićeva.

Nakon izložbe fotografija za sve goste i prijatelje pozorišta biće upriličen koktel. Ilićeva ističe da su na druženje pozvani svi oni koji su uz Studentsko pozorište od samog osnivanja, te koji ih podržavaju u onome što rade i vjerno prate njihove predstave.

Izložba fotografija povodom sedmog rođendana Studentskog pozorišta održaće se 6. oktobra 2016. godine sa početkom u 19:30 časova u Cekovića kući na Palama.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Foto: Studentsko pozorište Pale facebook

nazad na vrh

Radio Sa-RS