Menu
A+ A A-

Umro legendarni pjevač Huan Gabrijel

  • Objavio:   Redakcija

huan gabrijel pjevaČuveni meksički pjevač Alberto Agilera Valadez, poznatiji po imenu Huan Gabrijel, umro je juče u Kaliforniji u 67. godini života. Pjevač i tekstopisac kog su odmilja zvali HuanGa i “El Divo de Huarez” bio je u to vrijeme na turneji.

Prvi koncert održao je u San Dijegu 19. avgusta, a u nedelju uveče trebalo je da nastupi u El Pasu (Teksas). Huan Gabrijel rođen je u Parakuaru u Meksiku 7. januara 1950.godine.

Bio je jedan od najpoznatijih vokala Meksika i imao brojne hitove, među kojima su najpoznatiji bili “Querida”, “Se Me Olvidó Otra Vez”, “Amor Eterno” i “El Noa Noa”.

Šest puta bio je nominovan za Gremi nagradu, a posljednji album “Vestido de Etiqueta por Eduardo Magallanes” objavio je početkom ovog mjeseca i time obilježio 45 godina karijere.

Pjevač je svoj privatan život držao podalje od očiju javnosti, a odbijao je da govori i o svojoj seksualnoj orijentaciji. Nikad se nije oženio, ali je imao četvoro djece sa najboljom prijateljicom Laurom Salas.

Porodica se od Gabrijela oprostila dirljivim saopštenjem:

“Prijevremena smrt mog oca je tragični gubitak za sve nas, njegovu porodicu, kolege i fanove”, napisao je njegov sin Ivan Agilera. “Svim srcem se zahvaljujemo na izjavama saučešća koje smo dobili iz cijelog svijeta, uključujući i od predsjednika Enrikea Penje Nijeta. Znamo da će naš otac nedostajati bezbrojnim fanovima koji su mu donijeli toliko radosti u životu”.

 

 

 

 

Izvor: b92.net

Foto: canalrcn.com

nazad na vrh

Radio Sa-RS