Menu
A+ A A-

Notice: Undefined index: id in /home/sarajevo/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 15

Pojačana kontrola saobraćaja

  • Objavio:   Redakcija

rad policija brzinaNa području Policijske uprave Istočno Sarajevo protekli vikend realizovana je regionalna akcija „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača“.

U navedenoj akciji, ukupno je kontrolisan 371 učesnik u saobraćaju od čega je sankcionisano 278 učesnika zbog počinjenih prekršaja, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo za naš portal.

Evidentirano je 107 prekršaja zbog prekoračenja brzine kretanja, od kojih se pet prekršaja odnosi na prekoračenje brzine preko 30 km/h.

Alkotestirano je 118 učesnika u saobraćaju, od kojih je 27 vozača isključeno iz saobraćaja zbog prisustva alkihola u organizmu, a po istom osnovu su tri vozača lišena slobode ( jedan vozač zbog utvrđenog alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, a dva vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu) i zadržani u policijskim prostorijama do otriježnjenja ili oporavka.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju, poštuju odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih podigli na viši nivo.

 

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS