Menu
A+ A A-

Raspisan konkurs za smještaj studenata na Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

studentski dom paleJU „Studentski centar Pale“ raspisala je konkurs za smještaj studenata u akademskoj 2017/18 godini, gdje će moći da konkuriše 550 studenata.

Prema riječima direktora JU „Studentski centar Pale“ Damjana Škipine, pravo konkurisanja imaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu osnovnog i master studija, koji su državljani Republike Srpske.

„Kandidati koji žele da konkurišu za smještaj u studentskim domovima svu potrebnu dokumentaciju moraju predati u periodu od 1. do 15. septembra“, rekao je Škipina za Sarajevo-RS.

On je dodao da će javni poziv za predaju dokumenata za smještaj studenata biti objavljen u naredna dva dana u Službenom glasniku Republike Srpske.

Škipina navodi da se u septembru očekuje dolazak studenata koji već imaju ugovore, dok se od oktobra očekuju brucoši.

„Radimo po konkursnoj listi koja se precizno boduje, prednost imaju brucoši, studenti sa najboljim prosjekom, djeca bez roditelja i djeca poginulih boraca“, navodi on.

Prema njegovim riječima, studenti će biti smješteni u trokrevetne i dvokrevetne sobe sa kupatilima, a na Koranu će im biti na raspolaganju sportski tereni.

Škipina kaže da su ove godine imali u planu adaptaciju pomenutih terena, međutim problem su finansijska sredstva.

„U toku su pregovori sa resornim ministarstvom o načinu na koji se sredstva mogu obezbjediti za izgradnju trećeg objekta, čime bismo upotpunili kompletan sadržaj domova“, kaže Škipina.

Treći objekat bio bi namijenjen za magacinski prostor, kancelarije, TV salu, čitaonice, fitness salu i drugi sadržaj potreban studentima, a koji je na osnovu Zakona o studentskom standardu i koji treba da bude sastavio dio Studentskog centra.

Ono što najviše zanima studente koji hoće da konkurišu za smještaj u domovima jeste cijena boravka.

„Prema pravilniku resornog ministarstva, cijena se za tekuću školsku godinu utvrđuje u oktobru i formira se na osnovu troškova iz prethodne godine koji se odnose na servisiranje i održavanje osnovnih usluga“, kaže Škipina i dodaje da je prošlogodišnja cijena stanovanja u domovima iznosila 125 KM.

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS