Menu
A+ A A-

U akciji „Golf“ zaplijenjeno više od 8 kg droge

  • Objavio:   Redakcija

policijska uprava press sarsU periodu od juna do avgusta tekuće godine na području Republike Srpske sprovedena je operativna akcija „Golf“, tokom koje je  zaplijenjeno više od osam kilograma marihuane, potvrdio je to danas načelnik Sektora kriminalističke policije u PU Istočno Sarajevo Nebojša Popović.

Popović je istakao su pod nadzborom i po naredbi OT Istočno Sarajevo pripadnici Uprave za organizovani kriminal i teški kriminalitet Republike Srpske i policijskih uprava Istočno Sarajevo, Doboj i Trebinje preduzimale operativne aktivnosti na suzbijanju neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

„Ova akcija je rezultirala podnošenjem izvještaja Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv četiri poznata lica zbog sumnje da su u tom periodu na području Republike Srpske vršila promet i prodaju opojne droge“, naveo je Popović.

Tokom jučerašnjeg dana na području Istočnog Sarajeva, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo pronašli automobil „BMW“ crne boje koji je 10. avgusta ukraden u opštini Ilidža, u Kantonu Sarajevo, a u vlasništvu je lica čiji su inicijali U.H. iz Našica, Hrvatska.

Prema njegovim riječima, po naredbi Osnovnog suda na Sokocu policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali M.N., nastanjeno u Ulici vojvode Radomira Putnika u Istočnom Novom Sarajevu i pronašli ukradeno vozilo.

„Nakon prikupljanja svih činjenica u vezi sa ovim događajem nadležnom tužilaštvu će protiv M.N. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prikrivanje“, dodao je Popović.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS