Menu
A+ A A-

Obezbjeđena sredstva za novu grijnu sezonu u Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

pale sa kalovitih2Sredstva za nabavku energenta, ugradnju spremišta za pepeo za Gradsku toplanu u Palama obezbjeđena za novu grijnu sezonu, što je i potvrdio načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Jugović je rekao da se sada izvode radovi na polaganju vazdušnog dijela toplovoda pod zemlju, tako da će ambijent oko „Toplane“ biti drugačiji i „podnošljiviji“ tokom zime.

Kada se radi o infrastrukturnim projektima, u toku je završetak rekonstrukcije ulice Dobrosava Jevđevića koja će biti završena u roku od sedam dana.

U narednih mjesec dana bi trebala da počne i rekonstrukcija tunela na ulazu u Pale, a vrijednost radova koje će izvoditi preduzeće „Romanijaputeva“ iznosi 1,4 miliona KM.

Načelnik paljanske opštine rekao je da je izmještanje Gradske toplane planirano za iduću sezonu, najvjerovatnije na prostor fabrike motora u stečaju „FAMOS“ Koran-Pale, koji opština planira da kupi.

Jugović je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svoje posljednje posjete Palama obećao da će pomoći kupovinu „FAMOS“-a sa milion konvertibilnih maraka, te da opštinske vlasti imaju u planu da tu izgrade industrijsku zonu.

„Opština kupuje zemlju i objekte i pokušaćemo sanacijom tog prostora da napravimo poslovnu, odnosno privrednu zonu, a tu planiramo da bude premješten i vozni park preduzeća `Vodovod` i `Komunalno`, kako bi oslobodili atraktivne lokacije u centru Pala“, kaže Jugović.

Prema njegovim riječima, zgrada opštine Pale za narednu godinu uvrštena u „Program energetske efikasnosti“ što znači da će biti zamijenjeni krovna konstrukcija, stolarija i fasada.

Međutim, Jugović ne odustaje od svoje želje da Opština dobije novu, savremenu i funkcionalnu zgradu.

Na lokalitetu bivše „Zadruge“, prema najavi načelnika Jugovića, gradiće se veliki stambeno-poslovni objekat.

„Sve ove aktivnosti pokušavamo da održimo u jednom „ritmu“, posvećujući pažnju i sportskim i kulturnim događajima, koji će biti intenzivirani u narednim danima pred krsnu slavu i Dan opštine - Uspenje Presvete Bogorodice“, naveo je Jugović.

U okviru proslave krsne slave i Dana opštine, 25. avgusta održaće se svečana sjednica Skupštine opštine i svečana akademija, a u nedjelju 27. avgusta planirano je osveštanje rekonstruisanog Centralnog spomen-obilježja palim borcima i ručak za članove porodica poginulih boraca u parohijskom domu.

Proslava krsne slave i Dana opštine 28. avgusta počeće liturgijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, a potom litijom ulicama grada do spomenika na Trgu Republike Srpske i polaganja vijenaca na Centralno-spomen obilježje palim borcima.

Slavski obred i ručak biće organizovani u salonu „Stanišić“.

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS