Davidovićeva uručila 76 sportskih stipendija

Napišite komentar

borovcanin davidovicMinistarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdalo je 76 rješenja za sportske stipendije perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima iz istočnog dijela Republike Srpske.

Stipendije je danas u Istočnom Sarajevu uručila ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, koje će pomenute kategorije primati mjesečno u iznosu od 130 KM.

Rješenja je dobilo ukupno 56 perspektivnih sportista i po deset sportista sa invaliditetom i potencijalnih olimpijskih kandidata.

Davidovićeva je novinarima rekla da smatra da je od finansijskog iznosa važnije to da im na ovaj način Ministarstvo odaje počast i pokazuje da su oni njihovi najbolji sportisti od kojih se mnogo očekuje.

Ona je navela da većina sportista koji postižu velike rezultate živi u zapadnom dijelu Srpske, ali da je, kao ministar, dužna da promoviše i istočni dio Srpske koji ima odlične sportiste.

Najmlađi dobitnik u kategoriji perspektivnih sportista je karatistkinja Isidora Borovčanin sa Sokoca i dobitnik je niza značajnih domaćih i međunarodnih priznanja u prošloj godini.

Takođe, njena sugrađanka  atletičarka „Glasinca“ Mladena Petrušić  nagrađena je ovom stipendijom za veliki napor i trud koji je uložila u prethodnoj godini, te u atletskim disciplinama osvojila najveća priznanja u BiH, na Malti i u Rumuniji.

Članica Tae Kwon Do kluba „Wolf“ iz Ugljevika Vanja Mičić novinarima je rekao da se ovim sportom bavi već 11 godina i da je prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojio treće mjesto, dok je na Svjetskom bio peti.

On je takođe prvak Republike Srpske, BiH i Srbije.

„Nastupam za reprezentaciju Srbije i ušao sam u olimpijski program za Tokio, a spremam se za Evropsko prvenstvo koje će u novembru biti održano na Kipru“, rekao je Mičić.

Mičić navodi da mu ova stipendija predstavlja dodatni motiv da postiže što bolje rezultate.

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh