Opština Sokolac proslavlja krsnu slavu i Dan opštine

litija sokolac dan opstine 2017Služenjem Svete liturgije u hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu počelo je obilježavanje krsne slave i Dana opštine Sokolac.

Nakon liturgije, položeni su vijenci ispred spomen-obilježja na kojem se nalazi 1.000 imena poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

Litija sa barjacima i ikonama na čelu sinoć je obišla oko hrama i prošla Ulicom cara Lazara do spomen-obilježja ispred koga su vijence položile zajednička delegacija opštine i sokolačke Boračke organizacije, kao i Policijske stanice.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da su na području ove opštine revitalizovana sva komunalna preduzeća, kao i preduzeća koja su bila u stečaju, od „Unisa“, Farme muznih krava, Centra za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, „Fatesa“, stare toplane, pekare, Zadružnog doma u Bjelosavljevićima.

Bjelica je istakao da je dosta urađeno na projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, kao i da je povećana bezbjednost na području sokolačke opštine.

Uveden je video nadzor, svjetlosna signalizacija u saobraćaju, a poboljšano je i vodosnabdijevanje na području ove opštine.

Prema njegovim riječima, opštini je povjerena organizacija Međuopštinskih omladinskih sportskih igara za 2019. godinu, te će se raditi na izgradnji smještajnih kapaciteta i drugim objektima.

Za najboljeg sportistu ove opštine za prošlu godinu proglašena je atletičarka Mladena Petrušić, a uz nju je proglašeno deset najboljih sportista, kao i deset najperspektivnijih mladih sportista ove opštine za prošlu godinu, kojima su uručena prigodna priznanja.

Najbolji klub je Košarkaški klub „Glasinac“, a najbolji trener Miodrag Borovčanin iz Karate kluba „Glasinac“.

U Crkvi Svetog proroka Ilije biće služena sveta liturgija, a danas će biti dodijeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima povelja, zlatna plaketa, srebrena plaketa i zlatna značka u Parohijskom domu u porti hrama.

 

Foto: Bojan D. Tošić (opstinasokolac.net)

nazad na vrh