Menu
A+ A A-

Muškarac pronađen pretučen i vezan u šumi

policija fbih 1Pedesetosmogodišnji Ibro Jakovljević iz Jajca, u utorak je pronađen teško pretučen i vezan u šumi nadomak Kupresa, a zbog težine povreda hospitalizovan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Za nanošenje teških povreda osumnjičen je A.D. za kojim se traga. Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između A. D., za kojim se traga i Jakovljevića.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi, piše „Faktor“.

Prema drugoj verziji događaja, A. D. je pretučenog i vezanog Jakovljevića usput izbacio iz automobila.

Međutim, zvanične potvrde o ovom događaju nema. Ono što je poznato je to da je Jakovljević uspio da izađe iz šume i dođe do rampe kupreške Šumarije.

Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju. Jakovljević je do dolaska policije još nekako stajao na nogama, ali je bio u veoma teškom stanju i povraćao.

Kada su policajci stigli, on im je, dok je još bio pri svijesti, ispričao kako ga je A. D. opljačkao, pretukao i pokušao ubiti.

Nakon toga, njegov napadač sjeo je u „mercedes” i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Povrijeđeni muškarac je hitno prevezen u Dom zdravlja u Kupresu, a potom u travničku bolnicu, odakle je zbog težine povreda odmah prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

„Pacijent je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju“, kazali su kratko iz KCUS.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je najviše udaraca zadobio u glavu. Nikom nije jasno kako je Jakovljević iz Jajca dospio u šumu kod Kupresa.

Pretpostavlja se da su se on i nasilnik odranije poznavali, kao i to da su motiv svega bila njihova međusobna novčana dugovanja.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS