Hodočasnici danas na putu kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru Istaknuto

Napišite komentar

Grupa od šest hodočasnika uz pratnju dva vozača kombija, koju čine ratni vojni invalidi, bivši borci VRS i amputirci iz Istočnog Sarajeva, danas će tokom sedmog dana hodočašća ka Hilandaru, proći kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru od Sevojna ka Čačku.

hodocasnici rogatica

Hodočasnici su 26. maja u jutarnjim satima krenuli sa Ravne Romanije, nakon liturgije i pričešća u hramu Svetog velikomučenika Georgija - Sokolice niz Romaniju, preko Podromanije, Glasinačkog polja, Rogatice, Ustiprače, Višegrada, Drvengrada, Sušice kod Zlatibora do juče stigli do Sevojna, u kojem su odmarali.

Jutros su u jutarnjim časovima se uputili od Sevojna preko Požege ka mjestu Tučkovo, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, gdje će večeras prenoćiti i sutra put nastaviti ka Čačku, te narednih dana i dalje prema Kruševcu i u pravcu Sjeverne Makedonije.

hodocasnici mtel broj

Njihov cilj je da za nešto više od 40 dana od dana polaska sa Ravne Romanije stignu na Svetu Goru, u manastir Hilandar.

Od danas, 1. juna do kraja ovog mjesec aktivan je mtel humanitarni broj 1412 na koji pozivom donirate 1 KM za pomoć bolesnoj i ugroženoj djeci Republike Srpske, kroz akciju koju su pokrenuli hodočasnici iz Istočnog Sarajeva.

Hodočasnici koji su na ovaj veliki put, uz Božiju pomoć, krenuli su hadži Igor Vukašinović, predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica Pale, hadži Srđan Jeremić, predsjednik Udruženja amputiraca Istočnog Sarajeva, Aleksandar Pajić, Ostoja Medić, Novica Pejić, Goran Elez i dva vozača kombija Jovica Goreta i Slavko Furtula.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh