Grad Istočno Sarajevo i prošlu godinu završio suficitom Istaknuto

Napišite komentar

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo razmatraće, na sjednici koja je planirana za utorak, 30. oktobra, Odluku o usvajanju izvještaja o izvršenju budžeta grada Istočno Sarajevo za prvih šest mjeseci ove godine. U prvom polugodištu 2018. godine, prihodi u gradskom budžetu veći su za oko 438.000 KM u odnosu na rashode.

srdjan dubovina

Načelnik Odjeljena za finansije Slaven Dubovina rekao je da je za šest mjeseci ove godine ostvaren prihod od oko 4.320.000 KM, dok su rashodi u istom periodu iznosili oko 4.050.000 KM.
“ U prvih šest mjeseci ove godine Grad Istočno Sarajevo bilježi višak prihoda u odnosu na rashode i to u iznosu oko 438.000 KM. Prihodi su ostvareni za 4,2 odsto manje u odnosu na plan, jer je u strukturi prihoda planiran i grant Ministarstva civilnih poslova BiH u iznosu 500.000 KM, koji još nije realizovan“, pojasnio je Dubovina.

Dubovina kaže da su i rashodi manji za 8,14 odsto u odnosu na plan. „Razlog tome je što nije završena realizacija određenih projekata, koji su bili planirani u ovom budžetskom periodu. Riječ je, konkretno, o realizaciji projekta ‘Za bezbjednije Istočno Sarajevo’, kojim su planirana sredstva za kupovinu kamera za video – nadzor na području grada“, ističe Dubovina, dodajući da su predstavnici Gradske uprave racionalno upravljali budžetom, odnosno ‘da se trošilo u skladu sa prihodima’.

Prema njegovim riječima, Grad Istočno Sarajevo nastavio je trend ostvarivanja viška prihoda u odnosu na rashode, što potvrđuje i činjenica da iz godine u godinu bilježi suficit.

„I prošlu godinu, Grad Istočno Sarajevo završio je suficitom u budžetu u iznosu 141.000 KM. Na narednoj sjednici Skupštine grada odbornicima će biti predočena Odluka o raspodjeli suficita i neutrošenih namjenskih sredstva iz prošle godine. To je rezultat racionalnog i odgovornog upravljanja budžetom i javnim dobrom“, naglasio je Dubovina.

Odbornici Skupštine grada razmatraće i Odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu oko 5.300.000 KM. Kreditna sredstva predviđena su za refinansiranje postojećeg kredita i realizaciju kapitalnih projekata u svim gradskim opštinama.

Biće razmotren i Plan kapitalnih ulaganja u ovoj godini. Odbornicima će biti predočene i Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja, s osvrtom na zapošljavanje boračkih kategorija stanovništva, kao i informacije o stanju u oblasti informisanja i implemetaciji plana za otklanjanje nepravilnosti u revizorskom izvještaju.

Sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana u utorak, 30. oktobra, s početkom u 10 časova.

Posljednja izmjena Srijeda, 24 Oktobar 2018 16:12

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next