Menu
A+ A A-

Vulin: Presuda Kapetanu Draganu je osveta, a ne pravda

aleksandar vulin2Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas, nakon što je Županijski sud u Splitu Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, izrekao zatvorsku kaznu od 15 godina, da je ova presuda „žalosni dokaz da će hrvatskim pravosuđem još dugo vladati osveta, a ne pravda“.

Vulin je rekao kako je Vasiljkoviću izrečena politička presuda bez utemeljenja i dokaza, i poručio da donošenje takve presude u Splitu, gdje žrtve zvjerskog mučenja u logoru Lora još čekaju pravdu, predstavlja ruganje istini.

Kapetan Dragan je danas u splitskom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za navodni zločin nad ratnim zarobljenicima i civilima od sredine 1991. do početka 1993. godine.

On je proglašen krivim po dvije tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Od prvog dana suđenja, 20. septembra prošle godine, pa sve do završnih riječi krajem prošle sedmice, Vasiljković je negirao izvršenje djela koja mu se stavljaju na teret.

Kapetan Dragan, koji ima srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je prije 11 godina u Australiji. U julu 2015. godine izručen je Hrvatskoj.

 

 

 

 

back to top

Svijet

Radio Sa-RS