Menu
A+ A A-

Više hiljada ljudi dočekalo zlatne odbojkašice

odbojkasice balkon1Zlatna ženska odbojkaška reprezentacija Srbije dočekana je na platou ispred Starog dvora u Beogradu! Navijači širom Srbije su im priredili sjajan doček, kakav i dolikuje, zlatnim odbojkašicama.

Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Starog dvora, gdje su sa nestrpljenjem čekali izlazak zlatnih odbojkašica na balkon.

„Ne znam da li ste svjesni koliko nam znači vaša podrška, vaša ljubav. Sve što radimo je u najvećem dijelu posvećeno vama. Jednu stvar nemojte nikada da zaboravite, bez obzira na rezultat, ove djevojke daju svoj maksimum, do posljednje kapi znoja. Budite sigurni da vas neće razočarati nikad i da će vam sve vratiti sa kamatom“, rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Najbolja igračica šampionata Tijana Bošković rekla je da su svi presrećni zbog večerašnjeg dočeka i da se nada da će biti još ovakvih prilika.

„Teško je naći prave riječi, opisati ovaj osjećaj. Ovo je nešto što svi dugo očekujemo… Veliki pozdrav za Republiku Srpsku i moje Brčko“, rekla je Brankica Mihajlović, koja se okupljenima obratila zajedno sa Tijanom Malešević.

Ogroman aplauz dobile su one koje su iznijele najveći teret na Evropskom šampionatu – Tijana Malešević, Jovana Stevanović, Bojana Živković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković.

Odbojkašice Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, sletjele su oko 19.45 sati na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Avion je po slijetanju prošao kroz vodeni luk, što se praktikuje kada se odaje posebno priznanje putnicima.

Sjajnom igrom poslije velike borbe na Evropskom prvenstvu u Bakuu srpske odbojkašice su osvojile trofej i dokazale da su trenutno najbolje na kontinentu čime su zaslužile tradicionalni doček na platou ispred Starog dvora.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18)

 

Foto: srpska.cafe

Last modified onMonday, 02 October 2017 22:49
back to top

Svijet

Radio Sa-RS