Menu
A+ A A-

U hljebu našli rep pacova

hljeb pacovJelena Bulatović (29) danima ne može da se oporavi nakon što je hljebu kupljenom u pekari u okolini Leskovca pronašla rep pacova.

Zbog mučnine je morala da zatraži pomoć ljekara, a cijela porodica strahuje od mogućih posljedica, jer su hljeb, osim Jelene koja je u šestom mjesecu trudnoće, jele i njene ćerke stare tri i sedam godina.

Vlasnik pekare kojeg ova žena optužuje, negira da je do takvog propusta u njegovoj proizvodnji došlo i ističe da se radi o ozbiljnim optužbama koje treba i da se dokažu.

"Odlomila sam koricu hljeba i videla prizor koji mi je još pred očima. Povraćala sam cijele noći. Znam da sada treba da jedem za dvoje, ali mi se svaka hrana gadi. Taj hljeb su jela i moja djeca", priča uznemireno Jelena koja odbija da se fotografiše.

Hljeb je kupila njena majka Snežana Jovanović, koja živi u zajedničkom domaćinstvu sa ćerkom i zetom Markom. Nije ni slutila šta je pazarila.

Tvrdi da je prvog radnog dana prijavila slučaj inspekciji, ali još nema informacije da li je neko nešto preduzeo.

"Na naše insistiranje inspektori su nas poslali u Zavod za javno zdravlje kako bi se obavila analiza uzorka, ali nam za to nisu dali nalog jer, kako su rekli, nemaju odobrenje Beograda, pa su nam tamo tražili da sami platimo sve troškove što je nečuveno",  žali se Jelena.

U porodici tvrde da im je vlasnik pekare nudio novac i tražio uzorak, na šta nisu pristali. On odgovara da se osim Bulatovića niko od potrošača nije žalio.

"Moj hljeb se proizvodi na modernoj liniji staroj tek pet godina i prođe kroz sedam mašina prije pečenja. Rep pacova kroz sito nikako nije mogao da prođe, pa će oni svoje tvrdnje morati da dokazuju na sudu", kazao je čovjek koji se pekarskom proizvodnjom bavi 20 godina.

Porodica je u međuvremenu angažovala advokata i poslala pekari opomenu pred tuženje. Hljeb se u njihovoj kući više ne kupuje nego se mijesi.

Ucjena i podmetačina?

Pekar kaže da su mu nezadovoljni Bulatovići pokazali parče hljeba dugo između 20 i 30 centimetara sa repom pacova, ali da on ne može da zna da li se radi o njegovom proizvodu. Te da neće pristati na ucjene, jer kako kaže ono što je vidio može da bude podmetačina.

back to top

Film

Besplatna škola crtanog filma uskoro u na…

Objavljeno: 06.02.2018 - 12:45 / Hits:356 puta

Pravoslavni centar za mlade "Sveti Petar Sarajevski" u saradnji sa studiom crtanog filma SCF 98 iz Niša organizuje školu crtanog filma, a upis traje do 12. februara 2018. godine. Sve prijave i dodatne informacije možete slati/dobiti na broj telefona 066 549 150 ili na e-mail adresu: ., kao i na "fejsbuk": Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Свети Петар Сарајевски Škola je besplatna!      ...

Radio Sa-RS