Menu
A+ A A-

Stiže novi toplotni talas i temperature do 40°C

suncano vrelo bosne most sarsMeteorolozi najavljuju da će već od sutra, 19. jula većinu krajeva Republike Srpske i FBiH zahvatiti novi toplotni talas koji će donijeti visoke temperature vazduha.

Od srijede do petka imaćemo kontinuiran rast temperatura, kako jutarnjih, tako i dnevnih po svakom idućem danu za oko 2 do 3 stepena. Preovladavaće pretežno sunčano i vruće vrijeme, pri čemu će umjereni razvoj oblačnosti biti prisutna na najvišim nadmorskim visinama.

Na jugoistoku i zapadu Srpske mogu se očekivati kratkotrajni pljuskovi.

Jutarnja temperatura tokom ove sedmice kretaće se od 14°C do 20°C, na jugu od 19°C do 24°C. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva kretaće se između 33°C do 40°C, pritom računajući i na dodatni rast jutarnje temperature za 1 do 2 stepena.

Za subotu meteorolozi najavljuju promjenu vremena, pa su u toku noći mogući jači grmljavinski procesi, lokalno i slabije izraženo nevrijeme praćeno kišom, pljuskovima, grmljavinom i prolazno pojačanim vjetrom. Nije isključena i pojava sitnijeg grada.

Slično vrijeme biće i u nedjelju.

Naredna sedmica, odnosno od ponedjeljka 24. jula ponovo sunčano i vruće. Jutarnja temperatura uglavnom će se kretati između 18°C i 25°C, a dnevna od 34°C do 40°C.

 

 

back to top

Turizam

Radio Sa-RS