Menu
A+ A A-

"Slavija" preko "Tekstilca" u Ligu šest

fk slavija tim dogovorMeč sa timom "Tekstilca" je za "Slaviju" možda i najbitniji ove jeseni. Označava on početak drugog dijela šampionata, ali "Slaviji" donosi i ukoliko trijumfuje tri velika boda.

Na taj način bi se primakla vodećim, ali i mnogo mirnije ušla u nastavak šampionata. Biće ovo pravi izazov za tim Dragana Radovića. "Tekstilac" ih je na otvaranju ovogodišnje sezone deklasirao, bilo je u Derventi 3:0.

"To je naša najslabija utakmica ove jeseni. Tek smo bili izašli iz pripremnog perioda, a kako smo kasno krenuli nismo ni prošli sve što je trebalo. Osjetilo se to na ekipi. "Tekstilac" je sve to odlično kaznio. Danas je to već druga priča. Imamo dobar tim, uigran. Jeste mlad, ali je to sad ekipa koja ima i glavu i rep. Mislim da smo blagi favoriti u ovom susretu. Znamo da se gosti neće tako lako predati. Mi smo odlučni da dođemo do bodova i na taj način još više se primaknemo vrhu. Ostaje naš cilj plasman u Ligu šest i mislim da smo na dobrom putu da to i uradimo", jasan je Dragan Radović, strateg "Slavije".

Neće on u ovom susretu moći da računa na Ljubišu Berjana. Ima on žute kartone i suspendovan je. Nema dileme da će njegovo odsustvo biti hendikep za "Slaviju".

"Ove jeseni Berjan zaista igra kvalitetno. Nema više onih mušica kod njega. Bio je dvije godine van fudbala. Sada se vratio veoma ozbiljno i kvalitetno je radio i igrao i definitivno će nam nedostajti. Imam ipak rješenje za tu poziciju. Vrijednost ovog našeg tima sada je upravo u činjenici da imamo po dva dobra igrača na svim mjestima u timu. Onaj ko bude zaigra umesto Ljubiše Berjana zna šta se od njega čeka i tarži", riječi su Dragana Radovića.

Susret "Slavije" i "Tekstilca" igra se na stadionu u Istočnom Sarajevu, a gosti će takođe biti oslabljeni. Njima će zbog kartona pauzirati Suzan Brković i Ozren Perić.

 

back to top

Radio Sa-RS