Menu
A+ A A-

Predpioniri FK „Slavije“ putuju u Njemačku

slavija fk sarajevo predpioniriPredpioniri FK „Slavija“, dječaci rođeni 2005. godine, putuju rano ujutru na Čelendž kup u njemački gradić Oterfing, tridesetak kilometara od Minhena.

Oni će otputovati na izuzetno jak turnir na kojem nastupa 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe.

„Slavija“ se nalazi u grupi D zajedno sa velikim minhenskim „Bajernom“ sa kojim i otvara turnir u subotu od 12:30, te „Nirnbergom“ i „Cirihom“.

Sigurno je da će „Slavija“ odigrati minimalno šest utakmica na ovom turniru budući da se nakon završetka grupne faze u zavisnosti od plasmana formiraju nove grupe sa po četiri ekipe.

Dvije grupe će formirati timovi koji budu među prva dva na tabeli, a dvije će formirati trećeplasirani i čevrtoplasirani timovi.

Obzirom na sam kvalitet turnira i imena koja dolaze nema sumnje da će ovo biti veliko iskustvo za dječake „Slavije“.

Put Njemačke kreće 16 igrača: Vladimir Vlačo i Danijel Stijepić (golmani), te igrači Stefan Vučinić, Luka Svoboda, Luka Trifunović, Strahinja Maksić, Đorđe Golijanin, Andrej Vukmanović, Ognjen Kuljanin, Andrija Škarić, Mihajlo Jeftić, Srđan Muharemović, Mihajlo Lubura, Luka Petković.

Pored njih na put idu i dvojica trenera, odnosno direktor omladinskog pogona Aleksandar Škrba i koordinator svih omladinskih selekcija Branislav Arsenijević, te službeni predstavnik ekipe Dragan Bjelica.

 

Autor teksta: Stefan Papaz

Foto: sportdc.net

back to top

Radio Sa-RS