Menu
A+ A A-

Kalkulacije - Evo šta nas dijeli od Rusije!

slavoljub muslin 2Nakon trijumfa u Dablinu „Orlovi“ su stigli na korak od direktnog plasmana na Mundijal. Šta nam je potrebno da ovjerimo vizu za Rusiju?

Ocjene - Stojke kao planina, Matić div, Kolarov „gromovnik“! Kolarov pocijepao irsku mrežu, čulo se do Rusije!

Srbija sa igračem manje, Maksimović „pocrvenio“! Kolarov slomio prečku, Srbija još bliža Rusiji!

Najbolje moguće vijesti stigle su ljubiteljima fudbala u Srbiji večeras iz Dablina, pošto su izabranici Slavoljuba Muslina savladali Republiku Irsku i tako došli u poziciju da u oktobru ovjere direktan plasman na Mundijal.

Bilo bi zaista lijepo kada bismo već večeras mogli da kažemo da se Srbija plasirala na Svjetsko prvenstvo, ali je bolje ne trčati pred rudu i pustiti da stvari idu u dosadašnjem pravcu.

Srbija se poslije osam odigranih utakmica nalazi na čelu tabele u Grupi D sa 18 osvojenih bodova, a slijede Vels sa 14 i Republika Irska sa 13 bodova.

Austrija je večerašnjim remijem sa Gruzijom na domaćem terenu sebe izbacila iz dalje trke za plasman na Mundijal što znači da nas u posljednja dva kola očekuje borba u troje.

Logično je da u ovakvoj postavci stvari i sa rasporedom koji ima Srbija ima najveće šanse da ode u Rusiju sa prvog mjesta na tabeli, ali se postavlja pitanje šta je to „Orlovima“ potrebno za direktan plasman?

Jedna pobjeda iz posljednja dva meča ili po jedan bod u duelima sa Austrijom i Gruzijom Srbiju bi odveli na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Toliko su „Orlovi“ blizu, a ujedno i toliko daleko.

Austrija je već ispala iz trke i to je još jedna pozitivna okolnost, jer bi Srbija već u Beču mogla da ovjeri vizu za Mundijal protiv nemotivisanog rivala.

Ukoliko ostanemo nesavladani pobjeda nad Gruzijom na domaćem terenu bila bi šlag na torti, a igrao bi nam i remi, jer imamo dosta bolju gol razliku od Velsa i Republike Irske.

Evo i rasporeda u posljednja dva kola:

6. oktobar

Gruzija - Vels
Republika Irska - Moldavija
Austrija - Srbija

9. oktobar

Moldavija - Austrija
Srbija - Gruzija
Vels - Republika Irska

 

back to top

Radio Sa-RS