Menu
A+ A A-

Golijan: Ovo je istorijski uspjeh, ponosan sam na rezultat

dejan golijanReprezentativac Republike Srpske i član Džiu džicu kluba Slavija Dejan Golijan, osvojio je u subotu, 28. oktobra 2017. godine, bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za jitsuke do 18 godina u Bukureštu.

Do medalje je stigao pobjedama u tri meča, te tijesnim porazom od Holanđanina koji ga je u polufinalu i poslao u repesaž. U razgovoru za portal "SportDC", Dejan Golijan ističe da je izuzetno ponosan na ovu medalju, istorijsku za klub i Savez.

"Ponosan sam na ovaj rezultat. Naporno smo trenirali i na kraju se trud isplatio. Imao sam izuzetno jaku konkurenciju. Prvi meč sam radio sa Bugarom kojeg sam lako završio. Drugi meč sam se susreo sa Italijanom kojeg sam takođe pobijedio, da bi u polufinalu izgubio od Holanđanina koji je postao evropski prvak. Na kraju, u borbi za bronzu pobijedio sam domaćeg predstavnika koji je osvajač mnogih medalja sa evropskih takmičenja, kao i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu. Pobjedom nad Rumunom osvojio sam bronzanu medalju, i napravio istorijski uspjeh kako za klub, tako i za savez. Želio bih da se zahvalim prije svega mojoj porodici, mojim prijateljima, klubu, i svima koji me podržavaju od samog početka", rekao je za "SportDC" Dejan Golijan nakon osvajanja bronzane medalje.

Republika Srpska je otišla sa tri predstavnika na ovo Evropsko prvenstvo. Mia Elek je bila peta, a drugi dan takmičenja nastupio je i Nenad Đorđić.

 

 

back to top

Sport

Radio Sa-RS