Menu
A+ A A-

Đorđević: Vidimo se opet u finalu EP 2021.

aleksandar djordjevic 2Poslije velikog uspjeha na Evropskom prvenstvu u Istanbulu nije bilo srećnijeg čovjeka na svijetu od Aleksandra Đorđevića.

Iako je „orlovima“ u finalu izmaklo zlato, selektor košarkaša po izlasku na čuveni balkon nije skrivao sreću.

Srbija je osvojila srebro u Turskoj, a podrška košarkašima je stizala iz svih dijelova zemlje, kao i širom svijeta.

„Hvala vam na podršci, bio je to vetar u leđa koji nam je pomogao da dođemo do medalje. Ali, hvala ovim momcima, to je 12 legendi srpskog sporta i košarke, 12 legendi svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, oni su to zaslužili, neizmerno im hvala. Ja sam najponosniji Srbin u ovom trenutku, jer me ovi momci čine ponosnuim i presrećnim“, rekao je Đorđević.

Selektor je u trenucima slavlja poslao veliko obećanje.

„Obećali smo pre dve godine, da ćemo se vratiti sa medaljom. Obećavam vam da ćemo se za četiri godine sa EP videti na ovom balkonu. Verujte u to!“

Mnogim košarkašima ovo je bio prvi doček na legendarnom balkonu, a neki od njih su prilično emotivno doživjeli izlazak pred više od 20.000 ljudi.

„Bilo je mnogo puta dočeka, taj jedan sam propustio 2009. godine, nemojte mi zameriti (smeh). Svih 12 momaka su fenomenalni, imali su sjajan odnos prema radu. Bili su hrabri, došli su do sjajnog rezultata. Vasa Micić se naježio kada je izašao na balkon, rekao sam mu:

„Je l' sad shvataš, sine?“. Dobili smo mnogo igrača za budućnost, mnogo njih je prvi put bilo na prvenstvu, biće i onih koji će biti selektirani u narednim reprezentativnim akcijama“, zaključio je Đorđević.

 

back to top

Radio Sa-RS