Menu
A+ A A-

Biciklisti krenuli na vožnju ka Jahorini

biciklisticka tura pale sarsU nastavku obilježavanja Gospojinskih svečanosti, u okviru proslave Dana i krsne slave opštine Pale, jutros je u 10:00 časova krenula, druga po redu, biciklistička vožnja ka Jahorini.

Organizator biciklističke vožnje u dužini od 50 kilometara je Planinarsko-ekološko društvo „Romanija“, koje je danas okupilo oko 15 reakreativnih biciklista, koji su krenuli trasom preko Stambulčića, Podgraba, Vrhprače do Jahorine, a u povratku će voziti preko Begovine do Studentskog centra, koji je cilj.

Predsjednik PED „Romanija“ Radoje Vojvodić rekao je novinarima da je očekivao masovniji odziv biciklista, ali da je loše vrijeme vjerovatno uticalo na to da se oni priključe ovoj vožnji.

„Nadam se da će ova naša vožnja u budućnosti preći u takmičarski nivo i da će biti što više učesnika“, rekao je Vojvodić navodeći da se za ovu vožnju prvobitno prijavilo 25 učesnika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović podržao je i ovu aktivnost PED „Romanija“ i istakao da bi ova vožnja trebala da preraste u tradiciju, te da se svake godine održava u okviru Gospojinskih svečanosti.

Učesnik današnje biciklističke vožnje do Jahorine Veljko Škipina sa Pala rekao je novinarima da vožnja nije posebno zahtjevna, ali se nada da će vrijeme biti po volji svim učesnicima.

Škipina očekuje da će vožnja narednih godina biti što masovnija i da će se uključiti ljubitelji biciklizma i iz drugih gradova, jer je to odlična prilika za druženje i upoznavanje, ali i promociju ove biciklističke vožnje u drugim mjestima.

 

back to top

Radio Sa-RS