Menu
A+ A A-

Na većini putnih pravaca saobraćaj se odvija bez problema

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno uz relativno povoljne uslove za vožnju.
 
Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže koja će danas početi i trajaće do 1. septembra, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 
 
Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 od 18.00 časova. 
 
Zbog izgradnje pješačke staze u mjestu Miloševac na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča 1, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 
 
Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice 1 saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova zbog izvođenja radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila. 
 
U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, granica BiH i Crne Gore, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila teža od 12 tona i duža od osam metara. 
 
Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 od 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 
 
Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor. 
 
Na magistralnom putu Brodsko Polje-enitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Kladar Donji dva, zbog izvođenja deminerskih radova od 8.30 do 15.00 časova na snazi je povremena obustava saobraćaja - 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila. 
 
Na dionici regionalnog puta koja prolazi kroz grad Teslić Zbog izvođenja radova na sanaciji i presvlačenju kolovoza saobraćaj će se do 30. juna odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila sa kraćim zadržavanjem. 
 
Na regionalnom putu Bušletić-Modriča u toku su radovi na proširenju mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Alternativni pravac je magistralni put Doboj-Modriča. 
 
Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone i autobuse čija masa prelazi pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine. 
 
Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj za sva vozili čija ukupna masa prelazi pet tona i viša od 3,5 metra. 
 
Na graničnim prelazima u BiH nisu evidentirana duža zadržavanja.
back to top

Radio Sa-RS