Menu
A+ A A-

Vasić: Tender za radare i kamere je namješten!

kostadin vasicPotpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Kostadin Vasić rekao je da je tender za kupovinu 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara namješten firmama koje su, prema njegovim riječima, osnovane mjesec dana prije raspisivanja tendera.

Vasić kaže da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač raspisao tender za nabavku u javno-privatnom partnerstvu pomenutih radara, iako je to moglo biti, kako on kaže, urađeno putem kreditnog zaduženja od 12,5 miliona KM.

"U pitanju su tri firme, turska, njemačka i srpska", kaže Vasić i dodaje da je Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS bio protiv ove odluke.

Potpredsjednik SDS kaže da je bolje bilo da je Vlada RS odobrila MUP-u 12,5 miliona KM kreditnog zaduženja, pošto se radi o investiciji, koja bi se, prema njegovim riječima, otplatila za godinu dana.

"Ovako se to radi na 10 godina", rekao je Vasić i dodao da je 100 miliona KM, koliko će, prema statistici, prihodovati navedena preduzeća u tom periodu, moglo da ode u budžet Srpske.

Vasić tvrdi da turska firma koja radi u Sarajevu sve poslove za Bakira Izetbegovića "pokrije" Republiku Srpsku radarima i tako prati šta se sve dešava u Srpskoj.

 

 

 

back to top

Republika Srpska

Radio Sa-RS