Menu
A+ A A-

Zagreb i zvanično: I Hrvati se tukli u Beogradu

tuca navijaci partizanMinistarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da su, prema dobijenim informacijama nadležnih službi Srbije, četvorica hrvatskih državljana učestvovala u tuči navijača u srijedu, na 156. derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru Službe za odnose sa javnošću Ministarstva u odgovoru na pitanje agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

U saopštenju se kaže da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatražio, te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu".

Nijedna od tih osoba, navodi "Hina", nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

"Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

back to top

Vanja Jovanović

Radio Sa-RS