Menu
A+ A A-

Vojska Srbije garant stabilnosti u regionu

vucic promocija oficira 17Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je Vojska Srbije snažan garant očuvanja stabilnosti u regionu i bezbjednosti Srbije i svih njenih građana.

On je pred Skupštinom Srbije, na promociji najmlađe klase oficira, naglasio značaj njihovog školovanja i stručnog usavršavanja, ističući značaj Univerziteta odbrane.

Podsjetio je na srpske vojskovođe Stepu Stepanovića i Radomira Putnika i izrazio uvjerenje da će i najmlađa generacija potporučnika „nastaviti njihovim putem i uvek biti uz svoj narod”.

Vučić je istakao da čvrsta opredjeljenost Srbije za vojnu neutralnost ne znači nezaintersovanost već posvećenost očuvanju mira i stabilnosti, o čemu, kako je rekao, najbolje govori učešće vojnika iz Srbije u mirovnim misijima širom svijeta.

Na svečanosti kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada rođaka kadeta i drugih građana, Vučić je čestitao najmlađim potporučnicima prve oficirske činove.

Vučić je trojici najboljih uručio oficirske sablje, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković najuspješnijim kadetima je uručio pištolje s posvetom, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA uručio paradne bodeže.

Prvi u rangu među kadetima 138. klase Vojne akademije je Aleksandar Ilić, drugi je Ivan Dimitrijević dok je treća u rangu Marija Lukić.

U vidu Kopnena vojska najbolji je Milan Stevanović, a u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Stefan Marković.

Najbolji u službi 138. klase Vojne akademije je Vladimir Marković dok su najbolji na Medicinskom fakultetu VMA Miloš Danilović, Stefan Petković i Aleksandra Đajić.

 

 

back to top

Književnost

Radio Sa-RS