Menu
A+ A A-

Tinejdžer doživio strujni udar od 2.500 volti zbog selfija

voz srbija2Dječak M.M. (16) iz Leskovca životno ugrožen nakon što je doživio strujni udar od 2,5 hiljada volti kada se popeo na vagon kako bi napravio selfi!

Šesnaestogodišnjak koji je noćas pokušao da napravu selfi na vagonu na željezničkoj stanici u Leskovcu, životno je ugrožen jer ima opekotine trećeg stepena, potvrđeno je „Blicu“ na Klinici za dječiju hirurgiju u Nišu.

„Otprilike 35 odsto mladićevog tela zahvaćeno je opekotinama trećeg stepena“, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi, gde je kasno sinoć prebačen iz urgentnog centra Opšte bolnice u Leskovcu.

Prema navodima iz klinike, dječak je oko 9 časova jutros bio na operacionom stolu kako bi mu primarno bile sanirane zadobijene opekotine, ali direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da će mladi Leskovčanin, prema informacijama koje ima, biti prebačen na dalje liječenje u Klinički centar Srbije u Zvečanskoj ulici.

„On je dovezen kod nas u veoma lošem stanju, sa opekotinama prvog, drugog i trećeg stepena. Bukvalno cijelo tijelo je bilo pod crvenilom i opekotinama“, istakao je Dimitrijević.

Kako očevici pričaju za „Blic“, dječak se popeo na jedan od vagona teretnog voza u prisustvu svojih drugova kako bi napravio selfi, ali nije uspio da se fotografiše jer ga je struja gotovo spržila.

Prizor je, kažu svjedoci, bio stravičan.

„Dok je dječak padao sa vagona, a njegovi drugovi vrištali, vidio se veliki bljesak svjetlosti, ali i jak, čudan zvuk“, kažu svjedoci užasne nesreće.

Ovo nije prva nesreća koja se dogodila u Leskovcu, na istom mjestu i iz gotovo istih razloga.

Prije nešto više od godinu dana stradao je mladić na krovu jednog vagona od strujnog udara, a starije generacije pamte da se to dešavalo i prije nekoliko decenija.

 

Last modified onWednesday, 02 August 2017 12:03
back to top

Turizam

Radio Sa-RS