Menu
A+ A A-

Šleper usmrtio dvojicu vojnika na autoputu

kamion milsped ostecenDva pripadnika Vojske Srbije poginula su noćas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto putu Beograd – Niš, nedaleko od aleksinačkog sela Draževac, kada je na njih naletio šleper i usmrtio ih na licu mjesta, saznaje „Blic“.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su poginuli kapetan Vladan Jovanović (32) iz Pirota i mlađi vodnik Srđan Stevanović (43) iz Prokuplja.

Tragedija se desila oko 22:40 časova, na dionici između Aleksinca i Draževca, u traci auto puta kojom se ide ka Nišu.

Šleperom je upravljao muškarac (39) iz Kosjerića. Kako saznajemo protiv vozača će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Krvavi tragovi na mjestu nesreće

Do nesreće je došlo kada je kamion sa prikolicom, beogradskih registarskih oznaka, naletio na pripadnike vojske koji su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci.

Vozila su bila propisno označena, u njima je bilo 14 pripadnika 3. bataljona Vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ostali pripadnici vojske su nepovrijeđeni, a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta.

Poginuli vojnici su sa kolegama išli autoputem u dva džipa marke „puh“, ali su se u jednom trenutku zaustavili u zaustavnoj traci, sa upaljenim rotacionim svjetlima, vjerovatno jer je vozač jednog terenca posumnjao na kvar.

Dvojica nastradalih su, pretpostavalja se, bili ispored vozila kada je na njih naletio teretni kamion, beogradskih registarskih oznaka, koji se takođe kretao ka Nišu.

Kamion koji je pokosio dvojicu vojnika zaustavio se tek više od 50 metara od mjesta nesreće.

Kako saznaje „Blic“ na samom šleperu bilo je vidljivo oštećenje na desnoj strani kabine, kojom je i udario i usmrtio vojnike.

Lične stvari vojnika, pokidani sat sa ruke i krv otkrivaju užas koji se tu sinoć dogodio.

Pokidani sat ostao je u travi

Uviđaj na mestu nesreće obavljen je noćas, a osim predstavnika tužilaštva i saobraćajne policije na lice mesta izašli su i pripadnici vojne policije.

Kapetan Vladan Jovanović, rođen je 1985. godine u Pirotu, a u Vojsci Srbije je bio od 19. septembra 2009. godine.

Mlađi vodnik Srđan Stevanović, rođen je 1974. godine u Prokuplju, a u Vojsci Srbije je od 29. maja 2000. godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.

 

Last modified onThursday, 07 September 2017 11:59
back to top

Književnost

Radio Sa-RS