Menu
A+ A A-

Priveden državljanin Srbije na Ilidži

fadil aljovic hapsenjeInspektori Službe za poslove sa strancima uz asistenciju pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su danas lice F.A., državljanina Srbije, u sarajevskom naselju Ilidža, zbog sumnje da predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost BiH.

Kako saznajemo, uhapšen je Fadil Aljović koji je ranije pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva i organizovanog kriminala koje je počinio kao član kriminalne grupe Zijada Turkovića.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas u Banjaluci da je Aljović, najvjerovatnije, na ilegalan način ušao u BiH, a ne zvaničnom graničnom prelazu.

Njemu je kao stranom državljaninu zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od tri godine, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

On je u martu ove godine, zajedno sa još 17 lica, uhapšen tokom operativne akcije "Praznik", koju su realizovali SIPA, MUP Kantona Sarajevo, pripadnici Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, te Policijske uprave Istočno Sarajevo.

 

 

Foto: faktor.ba

 

back to top

Ranko Markuš

Radio Sa-RS